Sta ik genoeg aan de laadpaal?

Ik las vanmorgen een interessant artikel ‘We werken niet te veel, we laden te weinig op‘. Het stuk is weliswaar al wat eerder gepubliceerd, maar nog steeds heel relevant. Als we moe zijn, gaan we minder doen, minder werken. Terwijl dat vaak niet de oplossing is. Wat dan wel? Iets gaan doen waar je energie van krijgt.

Het artikel zette me aan het denken. Ik werk heel veel, ben vaak moe na een werkdag en heb dan niet zoveel energie meer om dingen te ondernemen. Wat ga ik dan doen? Minder. De dingen die ik dan wel onderneem zijn ook vaak dingen die ik voor mijn gevoel moet. Denk aan sociale afspraken, omdat ik iemand al te lang niet heb gezien. Dan ga ik, ook als ik er eigenlijk geen zin in heb, of mijn hoofd er niet naar staat. Er zit weinig bij waarvan ik achteraf denk ‘ben nu echt lekker opgeladen’. Dus doe ik zelf eigenlijk wel genoeg om op te laden?

Het simpele antwoord is nee. Dat wist ik natuurlijk best al, maar zo’n artikel kan dat weer even op scherp zetten. De hele reden dat ik zelf tekstschrijver ben geworden overigens, om zo’n effect op mensen te kunnen hebben.

Dus wat heb ik vanmorgen gedaan? Een lijst gemaakt met waar ik energie van krijg, waar ik van oplaad:

  • De natuur in
  • Fotografie
  • Creatief klooien (schilderen, plakken en dat soort dingen)
  • Bakken
  • Freubelen met planten
  • Yoga (morgen ga ik weer voor het eerst!)
  • Schrijven natuurlijk ook, maar dan gewoon lekker tikken zonder na te denken

Geen van deze dingen heb ik afgelopen tijd gedaan. Alleen wat gefreubel met planten. Eigenlijk wel jammer. Dus als ik de komende tijd even nee, zeg? Dan sta ik aan m’n laadpaal lekker op te laden.

Hoe doe jij dat, opladen?

Een reactie

  1. Goed slapen. Dwz uitgerust naar bed. Dus niet de hele avond achter een scherm zitten of een boek lezen. Echte geestelijke ontspanning kan alleen door domme lichamelijke inspanning. Dus lekker elke dag naar en van het werk fietsen of lopen. Een beetje om, zodat je geen drukkewegen hebt en geen verkeerslichten. Bij veel drukte bezuiningen op aandacht voor zaken waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Dus even geen journaal, nu.nl of spannende serie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *