Te veel nieuws

Ik krijg de zenuwen van al het nieuws over Corona. Herken je dat? Bij ieder artikel dat ik lees over dit virus gaat mijn doemdenkdeel aan ‘het is nog veel erger dan we allemaal denken’. En meer van dat soort gedachten. Ik ben al zo’n lekkere paniekkip van mezelf. Nee, al dat nieuws, dat doet me geen goed. Natuurlijk vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven, maar ik heb besloten dat ik mijn nieuwsconsumptie ga verminderen.

Het is gewoon een bizarre situatie en ik vind het eng. Maar ik heb ook besloten er maar het beste van te maken. Ik kan niet anders. De komende weken werk ik thuis en dat vind ik niet vervelend. Lekker in mijn eigen bubbel. In m’n eigen jungle. Met m’n eigen huistijger Vina. En misschien zelfs een tweede tijger, want dit zijn natuurlijk wel dé weken om een nieuwe kat te laten wennen, aangezien ik precies nergens heenga.

Ik hoop wel dat we hier met z’n allen ook iets van leren. Dat ‘te’dat we graag overal voorzetten, is helemaal niet nodig. Laten we straks minder verspillen, zuiniger zijn en onze ecologische voetafdrukken heel snel, en vooral drastisch, verkleinen. Anders pakt moeder aarde ons de volgende keer nog veel harder. En terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *