Mijn favoriete sites om planten te kopen

Planten! Zoals je misschien al weet: ik ben er dol op en heb er ook heel veel. Met veel bedoel ik trouwens zo’n dertig planten. Vandaag deel ik mijn favoriete websites om planten te kopen. Uiteraard kun je ook gewoon naar het tuincentrum, maar vaak heb ik de planten die ze daar verkopen al. Dat herken je als plantenfanaat misschien wel? Ik koop alleen nog bijzondere planten, zo gaat het uitbreiden van de plantencollectie ook iets langzamer. En dat is nodig..

Groene kneusjes van plantje.nl

Deze website heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt eigenlijk. Ze hebben er veel planten en een aantal bijzondere soorten. Fijn is ook dat ze hun eigen bezorgdienst hebben, zodat de kans groot is dat je planten helemaal heel aankomen. Wat ik helemaal leuk vind is dat ze de groene kneusjes ook verkopen. Voor nog geen twintig euro heb je een doos vol met planten, die met een beetje extra liefde weer helemaal kunnen opbloeien. Challenge accepted.

Baby plants

De naam zegt het eigenlijk al: het zijn kleine plantjes en daarom een stuk goedkoper. Ze hebben de collectie aardig uitgebreid en ook wat bijzondere soorten toegevoegd, maar die zijn dus ook nog klein en daardoor (redelijk) betaalbaar. Ik vind het ook heel leuk dat je deze planten echt zelf moet ‘grootbrengen’. Op mijn wishlist staat de Jewel Orchid nu trouwens…

Jewel Orchid

Replant

Voor bijzondere planten moet je zeker bij Replant zijn. Ze verkochten eerst voornamelijk planten via hun website, maar hebben nu ook een eigen winkel. Al koop je daar vooral prachtige boeketten. Online hebben ze nu even niet zoveel staan, dat gaat in vlagen, maar hier heb ik echt bizar mooie planten gekocht.

Kek Jekkie

Ik heb hier pas één keer iets besteld, maar kans is groot dat ik dat in de toekomst nog eens ga doen. Ook hier richten ze zich voornamelijk op bijzondere planten, tegen een redelijke prijs. Aan de website wordt momenteel gewerkt, maar je kunt vast een indruk krijgen van de planten die ze verkopen op hun Instagram.

De supermarkt

Huh? Ja, ik scoor dus de laatste tijd af en toe een plant bij de supermarkt. Vooral PLUS kan er wat van. Zij hebben regelmatig echt goede deals en mooie planten. Dus vergeet je lokale supermarkt niet. Mag misschien niet in het rijtje, want is geen website, maar toch…

Ik ben heel benieuwd waar jij je planten koopt? En welke plant staat er nu op je wensenlijst?