‘Parttime ondernemer, fulltime professional’

Voor Frankwatching interview ik professionals over hun loopbaan. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn? Welke keuzes hebben ze gemaakt en hoe zijn die uitgepakt? Wat hadden ze eerder willen horen? En welke tips hebben ze voor andere professionals?

Ik interviewde Martijn van de Polder deze keer! Hij werkt als designer en marketeer bij bureau Enrise en freelancet daarnaast als merkspecialist voor bedrijven zonder marketingafdeling. Dat klinkt als veel tegelijk, toch heeft hij een manier gevonden om het te combineren op een manier die werkt voor hem.

Daarnaast benoemt hij een heel goed punt: ook als parttime ondernemer moet je zorgen dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Voor jou is het iets wat je ernaast doet, maar voor jouw klanten ben je dé professional en dat moet je ook uitstralen. Als parttime ondernemer moet je dus wel een fulltime professional zijn.

Meer wijze lessen van Martijn.

Wat spookt deze tekstschrijver allemaal uit?

Dat is even geleden! In december begon ik een eigen site, zelf in elkaar geklikt in WordPress, en toen kwamen de freelance-opdrachten opeens vanzelf binnen en heb ik er eigenlijk niet meer naar omgekeken. Lucky me, maar slecht dat ik toen mijn website niet heb bijgehouden. Juist ik als tekstschrijver moet weten dat je online visitekaartje altijd op orde moet zijn. Dus daar werk ik hard aan.

Wat spookt deze tekstschrijver nu eigenlijk allemaal uit? Inmiddels werk ik bijna een half jaar bij Fleet Complete als marketing coördinator. Ik begon er als freelance tekstschrijver en dat liep uit de hand, haha. Verder freelance ik als marketeer voor een bedrijf wat webapplicaties en mobiele apps ontwikkelt en schrijf en redigeer ik teksten voor een fijn UX-bureau uit Utrecht. Hier en daar doe ik nog wat kleine klussen, denk aan het eenmalig schrijven van een blogartikel voor een website of blad.

Ook maak ik de serie ‘Professional Talk’ voor Frankwatching, waarin ik professionals interview over hun carrière. Welke keuzes hebben ze gemaakt en waarom? Welke lessen hebben ze geleerd? Wat hadden ze eerder willen weten? En meer van dat soort levensvragen. Met als doel om van elkaar te leren. Heel tof! Interviewen vind ik namelijk echt het allerleukste om te doen.

Zoals je kunt lezen zit ik niet stil, maar dat past goed bij mij. Heb ik dan nog wel tijd voor een nieuwe opdracht? Zeker! Of je nu eenmalig een tekst voor je website nodig hebt, of iedere maand een sprankelende blog, stuur me gerust een bericht! Als ik echt denk dat de opdracht niet in mijn schema, of bij mij past, dan verwijs ik je graag door naar een andere tekstschrijver uit mijn netwerk.